Napovednik: Omizje »Delitve ali sodelovanje«

Vabljeni k spremljanju omizja v organizaciji Inštituta dr. Antona Korošca »Delitve ali sodelovanje«, ki bo premierno predvajano na Nova24TV v nedeljo, 14. marca 2021, ob 20.00 uri.

Na omizju bodo soočili svoja mnenja:

Dr. Nada Pavšer, pobudnica in ustanoviteljica slovenske mreže ekošol, prejemnica častnega znaka svobode Republike Slovenije za zaslužno in zagnano delo z mladimi na področju varovanja okolja in mednarodnega priznanja Energy Globe Award  za trajnostni razvoj. Danes aktivna kot občinska svetnica, podpredsednica Zelenih Slovenije in koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo.

Boris Tomašič, eden od ustanoviteljev televizijske postaje Nova24TV, kjer je trenutno programski direktor. Poleg tega je tudi direktor Nove hiše, ki izdaja spletne portale, in direktor Ntv24, ki izdaja dva TV programa. Zagotovo pa ga vsi najbolje poznate po odmevni oddaji Kdo vam laže.

Janez Podobnik, po poklicu zdravnik, nekdanji župan Idrije in Cerknega. Javnosti je najbolj poznan kot nekdanji predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, večletni državnozborski poslanec, v času prve Janševe vlade pa je bil minister za okolje in prostor. Kot poslanec in minister je bil aktiven v Svetu Evrope, Evropskem parlamentu in Evropskem svetu ministrov za okolje in prostor. Med letoma 2003 in 2007 je bil predsednik Slovenske ljudske stranke, danes je v SLS aktiven kot mednarodni tajnik in član izvršilnega odbora.

Miloš Čirič, strokovnjak na področju uvajanja osebnih in družbenih sprememb ter vodenja kampanj, politični analitik, lobist in mednarodni svetovalec.

Pogovor bo povezovala vodja projektov na Inštitutu dr. Antona Korošca, Suzana Lara Krause.